13 auto’s op de zaak

Twee ondernemers mogen 13 auto’s op de zaak hebben.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant vond de aftrek van € 50.000 aan autokosten niet buitenproportioneel voor twee ondernemers die samen maar liefst dertien zakelijke auto’s gebruikten.

De Belastingdienst stelde in deze zaak dat een aftrekpost van € 50.000 voor het gebruik van dertien auto’s veel te hoog zou zijn. De twee betreffende ondernemers, die samen twee bedrijven hadden, stapten naar de rechter om zich te verweren tegen deze stelling. En die rechter stelde hen in het gelijk.

De rechter nam allereerst een standpunt in dat twee van de auto’s (in dit geval oldtimers) alleen werden gebruikt om reclame te maken. Voor de bijtelling had reeds een correctie plaatsgevonden. Daarnaast zouden alle brandstofkosten niet lager zijn uitvallen bij gebruik van minder auto’s.

De rechtbank week derhalve af van het standpunt van de belastinginspecteur dat de autokosten niet in verhouding zouden staan tot het zakelijk nut van de voertuigen. Zodoende ging de rechtbank niet mee in de stelling van de belastingdienst dat een winstbijtelling van minimaal € 15.000 op zijn plaats zou zijn.


Geplaatst

in

door

Tags: